Gastcolumn - Het verdienmodel ‘Global Warming’

SOLARZoals iedereen weet zijn er twee kampen inzake de global warming. Global warming. Het ene kamp is er heilig van overtuigd dat de mensheid, wij mensen, de boel kapot maken met de opwarming van de aarde en de oorzaak zijn van ellende zoals overstromingen en andere natuurrampen. Het andere kamp bestrijdt dat en beweert dat het grote onzin is, omdat het klimaat al honderden jaren door temperatuurschommelingen wordt beïnvloed. Dat heeft voornamelijk te maken met de zogenaamde zonnecycli en veel minder door menselijke activiteit. Een ding is wel zeker, en dat is dat er grof geld aan ‘global warming’ wordt verdiend.

Het ene na het andere windmolenpark schiet met vette subsidie de grond uit. Goede en kostbare landbouwgronden worden opgeofferd voor zwaar gesubsidieerde weiden met zonnepanelen, die met een mooi woord “zonnepark” worden genoemd.

Het mooie Nederlandse landschap wordt volgeplempt met verliesgevende windturbines. Zelfs onze minister-president heeft gezegd dat windmolens alleen maar op subsidie draaien. De levensduur van windturbines is zo kort, dat tegen de tijd dat ze af zijn, ze nog niet de helft hebben opgeleverd van wat ze gekost hebben. Daar komt nog eens bij dat de gezondheidsklachten voor de mens nooit serieus onderzocht zijn omdat deze projecten ten koste van alles door moeten gaan. De windturbines kosten immers bakken met gemeenschapsgeld, maar of ze daadwerkelijk goed zijn voor het milieu dat doet er in de regel niet toe.

Zelfs al zou er met de plaatsing van windmolens en het opzetten van zonneparken winst voor het milieu inzitten, dan zou deze winst door het milieu-onvriendelijke productieproces van windmolens en zonnepanelen alweer teniet worden gedaan.

Maar het doet de subsidie-ondernemers en wereldverbeteraars er allemaal niet toe zo lang de kassa maar blijft rinkelen en men de burger voor de gek kan blijven houden met een obsessieve ideologie van zogenaamde duurzame energie voor een schonere en betere wereld. Want hoe je het went of keert, ook bij ‘wereldverbeteraars’ moet de schoorsteen blijven roken.

Interview Zwarte Piet van Kesteren OOGTV

piet

Save