Nederland weer van ons

Belastinggeld over de balk

Ik ben dit jaar bij toeval op vakantie gegaan naar Venetië. Het was nog de enige goedkope vlucht naar het warme, zonnige en bankroete Zuid-Europa. En Venetië is een mooie oude stad met veel musea en kunst.

Ik kwam er tijdens mijn verblijf achter dat er ook een groot kunstfestival bezig was; De Biënnale van Venetië. Dit heb ik vervolgens getwitterd. De fractieleider van PVV Utrecht, René Dercksen, reageerde hierop met de vraag of ik ook de Utrechtse bijdrage had gezien. De Utrechtse bijdrage is bedoeld ter promotie om de culturele hoofdstad van Europa te worden in 2018.

Ontwikkelingshulp

Ontwikkelingshulp is een achterhaald fenomeen uit de jaren '70 van de vorige eeuw. Ontwikkelingshulp wordt gegeven vanuit een gedachte dat de welvaart in de wereld een taart is die voornamelijk in de rijke landen wordt genuttigd. En dat Nederland vanuit een christelijke barmhartigheid en socialistische internationale solidariteit iets van die taart zou moeten delen met de arme landen. Afgelopen decennia heeft deze vorm van ontwikkelingshulp de arme landen niet vooruit geholpen.

 

Een Zwarte Dag voor Groningen

De kogel is door de kerk... Met 23 tegen 16 stemmen hebben de Provinciale Staten ingestemd met het verlenen van 35 miljoen subsidie aan de gemeente Groningen. De komende jaren zal de Groninger binnenstad op zijn gat liggen om de ego's van bestuurders bij de PvdA, D'66 en Groen Links te bevredigen. De weerstand bij de Groninger bevolking heeft dit college naast zich neergelegd. Evenals de talrijke goed onderbouwde tegenargumenten van de PVV en andere oppositiepartijen. Eventjes was er de hoop dat de VVD haar verkiezingsbeloftes zou waarmaken en tegen het verstrekken van de subsidie zou stemmen.

De Dubbele Moraal

spotprent2

Vol enthousiasme betrokken wij als versgekozen PVV Statenleden in maart het fractiehuis waar alle provinciale politieke partijen zich vestigen. De bescheiden kamer, welke door ons van de PvdD is overgenomen, werd al snel omgetoverd tot een sfeervolle werkplek waar PVV'ers dagelijks knokken voor de belangen van de provincie en haar inwoners.

Kiezersbedrog

kiezersbedrogDe meeste partijen in de Provinciale Staten beweren dat zij luisteren naar de burgers. Laten we eens de proef op de som nemen.De PVV motie om de Motorrijtuigenbelasting (MRB) te verlagen werd door geen enkele partij gesteund. De PVV motie om geen windmolens te plaatsen in bewoonde gebieden (bijvoorbeeld bij de N33) werd eveneens door geen enkele partij gesteund. De PVV motie om op inzichtelijke wijze de burger te informeren over de subsidiestroom werd ook door bijna geen enkele partij gesteund behalve het CDA en de fractie Veerenhuis-Lens.

Groninger Forum wordt een historische vergissing

Groninger_ForumHet gebouw, de invulling, het zal de stad niets dan ellende opleveren. Het stadscentrum zal er niet mooier op worden met dit pompeuze en wanstaltig Ceausesu-achtig cultuurpaleis, ook wel het speeltje van Karin Dekker (GL) en c.s.. Het quasi intellectuele bestuurdersclubje van elitaire brallers in het gemeentehuis van Groningen (wij weten wel wat goed is voor de mensen) met in haar kielzog de politieke baantjesjagers van m.n. PvdA, GL, en D66 zien in het Forum een internationale publiekstrekker.

PVV verwerpt Forumplannen GS

Vandaag werd bekend dat het College van Gedeputeerde Staten bereid is gebleken € 35 miljoen beschikbaar te stellen voor de bouw van het Groninger Forum. De PVV-Groningen zal dit plan proberen tegen te houden aangezien de Commissie Terlouw geen nieuwe inzichten aan het licht heeft gebracht. Daarnaast zijn de bewoners van Groningen stad en provincie onvoldoende betrokken geweest bij de plannen en kloppen de beweringen van Terlouw niet dat hij met alle partijen in de Provinciale Staten heeft gesproken. De PVV-Groningen zal daarom een motie indienen die de verstrekking van €35 miljoen door de provincie Groningen afwijst.

Leegloop versus 'Vooruitgang'

LeegloopAfgelopen week viel op de website van het Dagblad van het Noorden te lezen dat de Krimp een nieuw slachtoffer gemaakt heeft. Te weten, de supermarkt in Oostwold. Als we de cijfers van het CBS moeten geloven, zal dit niet de laatste middenstander zijn die haar deuren moet sluiten. Toch lijkt er genoeg geld te zijn om de leegloop van de Ommelanden een halt toe te roepen.

Weglopen voor de Realiteit

Fractieleider van de SP in Den Haag, de heer Roemer bewijst Tammo en Gretha een slechte dienst.

De heer Roemer loopt als een boos kind weg uit de vergaderzaal van de 2e Kamer wanneer de heer Wilders de aanhang van de PvdA analyseert als islamitisch stemfee (spreek uit: stemfie). Met het niet aan willen gaan van de discussie met de heer Wilders over de toekomst van Nederland is de heer Roemer zijn eigen stemfee niet waard.

Nederland bezuinigt voor Europa

De Europese vlag boven het Groninger stadhuis

Nederland doet afstand van haar welvaart 
De PVV Groningen heeft op uitnodiging een symposium bijgewoond: de Drentse dag voor Europa. Een van de sprekers was Europees parlementslid, Esther de Lange van het CDA. Zij sprak lovend over Europa en dat Europa de Nederlandse burger een 13e maand opleverde. Het fabeltje dat Europa ons meer oplevert dan kost hield Esther -tegen beter weten in-
 staande.

Salonsocialisme

Het salonsocialisme heerst alom in stad en ommeland.

 

(S)linkse opvreters hebben het helaas voor het zeggen in stad en ommeland. Deze elitaire groep van quasi intellectuele brallers en pokeraars vergokken de centjes van Tammo en Gretha die de maandelijkse pijn steeds meer in hun portemonnee beginnen te voelen.

PVV vernietigend over rapport Terlouw

Een flutrapport met loze kreten. Zo noemt Ton van Kesteren, fractieleider van de PVV in de Provinciale Staten het rapport van de Adviescommissie Terlouw.

 

Column van de fractievoorzitter

De PVV is in de provincie Groningen inmiddels een feit. Ruim 20.000 kiezers hebben de PVV Groningen drie zetels bezorgd en daarvoor wil de PVV Groningen haar kiezers bedanken. De komende vier jaar mogen drie PVV statenleden en twee burgerleden meepraten in een prachtig onderkomen aan het Martinikerkhof en hebben zij hun intrek mogen nemen in een eigen fractiekamer in het fractiehuis aan de Turfsingel.

image

nieuwsbrief

Download hier ons Subsidieonderzoek

balk

PVV Boekhandel

Marked_for_death